Yoğun Şikâyet Alan Çöp Tesisi Bir Günde Kaldırıldı ESENYURT BELEDİYESİ

Yoğun Şikâyet Alan Çöp Tesisi Bir Günde Kaldırıldı

Yoğun Şikâyet Alan Çöp Tesisi Bir Günde Kaldırıldı
Yoğun Şikâyet Alan Çöp Tesisi Bir Günde Kaldırıldı
Yoğun Şikâyet Alan Çöp Tesisi Bir Günde Kaldırıldı

Esenyurt’ta, önceki dönemlerden kalan sorunlar tek tek çözüme kavuşuyor. Bu sorunlardan biri de Selahattin Eyyubi Mahallesi’nde bulunan çöp toplama alanıydı. Vatandaşlardan gelen yoğun taleple Esenyurt Belediyesi ekipleri harekete geçti. Şikâyete konu olan alan tamamen çöp ve atıktan arındırılarak temizlendi.

Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer’in “Temiz, Yeşil ve Ulaşılabilir Esenyurt” mottosu doğrultusunda daha temiz ve hijyenik bir kent için temizlik çalışmaları hızlandırıldı. Son olarak Selahattin Eyyubi Mahallesi’nde uzun yıllardır kötü koku ve çevre kirliliğine neden olan çöp toplama alanındaki çöpler toplanıldı. Toplanan atıklar, sürdürülebilir bir çevre için Seymen Çöp Gazı Enerji Üretim Tesisi’ne gönderildi. Alanın temizlenmesi ile yıllardır oluşan toprak tahribatının yanı sıra çevre kirliliğinin ve kötü koku yayılımının da önüne geçilmiş oldu.

“Çöpler Bir Günde Kaldırıldı”

Belediye Başkanının talimatları doğrultusunda çöplerin bir günde toplandığını belirten Emin Kaya, “Kokudan dolayı ofislerimizde duramıyorduk. Alandaki çöpler sürekli hastalığa yol açıyordu. Bununla alakalı biz şikâyetlerimizi gerekli mercilere ilettik. Şu anki hali gayet muntazam bir şekilde. Belediye Başkanının talimatları doğrultusunda çöpler bir günde kaldırıldı, kum ve kireç serimi yapıldı. Şu anda iş merkezi olarak herhangi bir problemimiz kalmadı. Karşı tarafta zaten spor tesisi de var. Onlar da sağlıklı bir şekilde sporlarını yapabilecekler” dedi.

“Eski Haline Kavuştu”

Alanın temizlenerek eski haline kavuşturulduğunu söyleyen Tuncay Kılıç; “Ben iki seneden beri burada hizmet ediyorum. Çok büyük bir sorundu. Arkadaşlarla yemeğe giderken kokudan dolayı neredeyse yemek yiyemiyorduk. İçimiz dışımız, her yerimiz çöp kokuyordu. Belediye Başkanımıza çok teşekkür ederiz. Şu an gayet sakin, temiz. Eski haline kavuştu” diye belirtirken Nebahat Koç ise şunları söyledi: “Öncesinde çok rahatsız oluyorduk. Belediyemizden de memnunuz. İçeride çalıştığımız halde kapı açıldığında koku bizi rahatsız ediyordu. Bu sorun ortadan kaldırıldığı için Belediye Başkanımıza teşekkür ederiz.”

YAYINLANMA TARİHİ:

11.7.2024