Kamuoyunun Dikkatine ESENYURT BELEDİYESİ

Kamuoyunun Dikkatine

Kamuoyunun Dikkatine
Kamuoyunun Dikkatine
Kamuoyunun Dikkatine
Kamuoyunun Dikkatine
Kamuoyunun Dikkatine
Kamuoyunun Dikkatine
Kamuoyunun Dikkatine
Kamuoyunun Dikkatine

Esenyurt Köprüsü ve Doğan Araslı Bulvarı Projesi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Esenyurt Belediyesi iş birliği ile “Esenyurt Köprüsü ve Doğan Araslı Bulvarı Projesi” çerçevesinde, günlük binlerce aracın geçiş güzergâhı olan, Esenyurt’ta stratejik bir konumda bulunan, korozyona uğramış ve teknik olarak ömrünü tamamlamış, zamanla paslanma ve dökülmeler yaşayarak hem araç hem de yaya güvenliğini tehdit etmekte olan Doğan Araslı Bulvarı araç köprüsündeki çelik asma sistemi, daha önce çeşitli vesilelerle de dile getirdiğimiz gibi sökülüyor. Çelik asma sistemleri sökülmesi işi ile eş zamanlı olarak köprünün güçlendirme çalışmaları da devam ediyor.

Yaklaşık 64.000 m²’lik alanda gerçekleştirilecek olan projede yer alan serbest yürüyüş yolları, oturma alanları, modern kent möblesi ile çevre dostu bisiklet yolu ve benzeri ekipmanlarla bölgedeki sosyal yaşam canlandırılarak, kamuya açık alanlar artırılacak, yeşil dokular ile bütünleştirilecek; böylece çevresel ve kentsel estetik sağlanacaktır.

“Esenyurt Köprüsü ve Doğan Araslı Bulvarı Projesi” kapsamında, Esenyurt Cumhuriyet Meydanı ile Adile Naşit Bulvarı arasındaki 1,5 kilometrelik alanda yaya erişimini daha güvenli ve konforlu hale getiriyoruz. Bozuk malzemeleri değiştiriyor ve kot farkını düzenliyoruz. Bu sayede “Engelsiz Esenyurt”  ilkemize uygun şekilde engelsiz yaya geçişini de sağlayarak, karşıdan karşıya geçişi kolaylaştıracak yeni projeleri Esenyurtluların hizmetine sunmayı planlıyoruz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

YAYINLANMA TARİHİ:

23.7.2024